Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2007 22:39 - Предикати
Автор: sineater Категория: Други   
Прочетен: 7143 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 17.02.2009 13:52


Четох. Денонощно. Влизах в текстове и после излизах. Не беше като лунапарк, а по-скоро като преживяване в гробище за битова техника. Някакви работещи елементи, но нито една цяла система.

Консумиране

Можеш да бъркаш с пръсти и после да ги облизваш с език. Или пък да ползваш нож и вилица дори за хляба. Важно е на каква дистанция искаш да останеш. Дали искаш само да гледаш, да помирисваш леко и да сдъвкваш бързо или да се омажеш целия и да се хилиш тъпо щастлив като малко дете.

И това, разбира се, е една метафора. Не става въпрос само за храненето, а за всички форми на поглъщане, консумиране. Системите ни хронично се изпразват и започват да пращат димни сигнали на мозъка – направи нещо, направи нещо! Тук има глад, има празнота, има нужда. Направи нещо!

Трябва да се яде бавно. Това разбрах. Да се дъвче по много пъти. Да усещаш как соковете на храната и ензимите от устната ти кухина се сливат и взаимодействат. Как става съдиняването и после разпадането, от което се отделя удоволствието.

За да запазиш удоволствието малко повече, за да добиеш качествата на чревоугодник, за да оцениш смисъла на поглъщането, за да уважиш ритуала, трябва да ядеш бавно. Да консумираш и с малко разум, епикурейски. Защото I spy with my little eye как инерцията на консуматорската култура убива удоволствието и превръща нещо индивидуално и почти уникално в механизирана, рефлексна, обичайна последователност от действия, как времето се превръща в крайно недостатъчен параметър и как целта и средството разменят игриво местата си.

Яж и дъвчи бавно.

Чревоугодничеството било грях...  

Епикризи

В повечето случаи не знаеш поредността на появата на симптомите; понякога и самите симптоми са трудно определими. А после е такова голямо разнообразие от смесвания и последващи реакции. Като да бъркаш алхимични смеси – сипваш в епруветките слабо познати съставки в опит да постигнеш непознати съединения. И обърни внимание на думата съединение. Реакциите се случват там, където НЕЩАТА се съединяват. Стига.

Мършав, едва дишащ човешки труп лежи върху скърцащо легло с тръбна конструкция. Очите следят гонитбата на две мухи, докато от полупритворения прозорец се вливат банки горещ въздух. Организмът му не се бори и не се предава, просто работи тихо. Поддържа системите работещи. Не отива никъде, но иска да си тръгне оттук. Да не лежи повече в нощния сумрак, слушайки сподавените стонове на истински болните, тежко болните – жертви на катастрофи, преживели сърдечни и мозъчни удари, неуспешни самоубийци, раково болни, отказващи бъбреци, други малки късчета месо. Иска да си тръгне оттук.

През няколко месеца получава кризи и трябва да полежава за няколко дена под медицински наблюдение. Да не би да спре някоя система и да не иска повече да тръгне сама. Лекуващият доктор проява странно чувство за хумор при всяка нова визитация като

Семиотика

Съгласните звуци са повече от съгласните букви. Символите са по-малко от значенията. Това не означава, че не ни достигат средства, за да се изразяваме достатъчно добре, за да бъдем разбрани.

Женя

Женя е хубаво момиче. На около 25 е, вече омъжена. През повечето време гледа в монитора си, върши работата си съвестно и ходи на уговорените срещи.

В офиса работят предимно млади хора, съвсем млади. Повечето са от женски пол. Мъжките са малко. Твърде малко. Говори се за всичко, което интересува такива млади души; онова, което пълни списанията - предимно секс. Флиртът е кодова система, климатикът работи понякога.

Женя говори само по повод на работата си с другите. Усмихва се на чуждите шеги. Женя има небесно сини очи и яде с вилица и нож. В офиса има и други брачни.

Странна ли е Женя или омъжена?
 
Шестима мъже повръщат

Шест пъти. Така се казва първият филм, който е направил Дейвид Линч. Става въпрос за картини, с изрисувани на ръка последователни сцени, които са заснети с камера и след това монтирани в движение. На тях шестима мъже повръщат. Шест пъти. С този проект Линч печели конкурс, което финансира следващата му работа.

С едни колежки миналата година гледахме експозиция в Шипка 6. Те харесаха пейзажите. Изчервиха се и бързо подминаха триметровите платна на мастурбиращи жени. Извиха вежди на авангардните щрихи. Мръднаха с носове на колажите – били използвани много приятни цветове. У тях тапетите са с неангажиращ десен. Харесват романтични комедии и смислени трилъри. Ще станат банкови служители. Интелигентни момичета са, с добро образование. Ще имат

Шестима мъже повръщат. Шест пъти.

Изход

В началото бе словото.

image





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mapplethorpecala - bene. . . bene buku. . . . ey. . . ama i ...
05.08.2007 19:22
bene...bene buku....
ey...ama i teb te hvanah v misbehave..moje da e shtoto pokray klimatika vinagi ima edna spis.Eva!
s ukazanie za rabota za ultra spa-climaxtix.

izberi si nakazanie!
kato v kazarmata!
-globa!
-polagane -plyoskane zad vrata,sled koeto se dokladva--rednik "eater" ...otkat normalen-po vreme na instruktaja proizshestviya nyamashe....
-chetene na oshte broeve na Eva+ slushane na Karizma ili druga bulgarska pop myuzichka!
-razbor na interview to na alex bojkov pred dachkov za v-k " glasove" (dachkov pazeshe mnogo hubava distantziya spored men i mi stava vse po-sympatichen)
цитирай
2. sineater - d/e
05.08.2007 19:34
стига с тая ева. това беше щото получаваме какви ли не списания в отдела и гледам да ги преглеждам всичките не знаеш откъде ще изскочи нещо интересно ей

и какво наказание? какво съм прегрешил?
цитирай
3. mapplethorpecala - tuy beshe shega!
05.08.2007 21:31
tuy beshe shega!
цитирай
4. анонимен - !
08.08.2007 16:36
fuck me I'm famous
цитирай
5. анонимен - oooooooo-oo-o пиши още Тук ...
26.02.2009 02:43
oooooooo-oo-o
пиши още

Тук има глад, има празнота, има нужда...

не оцеляваме ли чрез самоизяждане, за да не станем канибали?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sineater
Категория: Други
Прочетен: 647554
Постинги: 37
Коментари: 194
Гласове: 2023
Архив
Блогрол